неділя, 2 вересня 2018 р.

Пригоди на фесті вуличної їжі

   Про фестиваль вуличної їжі від "Платформа арт-завод" я дізналася у Фейсбуці. Дуже зраділа, адже давно хотіла відвідати цей захід. Думаю, що на фести треба ходити разом, тому й запропонувала друзям приєднатися. Зібралася чудовезна компанія з чотирьох людей. Разом завжди цікавіше!..

   Наша мандрівка почалася з огляду павільйонів. Головним було не почати все скуповувати одразу, адже так за перші п'яти хвилин перебування можна розтринькати всі грошенята.



  Першою стравою, яку ми скуштували, була тостада. Це підсмажений коржик із різноманітними начинками. Тостада відноситься до іспанської та мексиканської кухні... Нам дісталася досить гостра тостада (ох ці гарячі іспанці та мексиканці!). Овочева начинка, м'ясо та гостренький соус - у цілому, було смачно, але пекуче. Одна порція такої екзотики коштує 100 гривень...


      На вулиці тоді було спекотно, адже всюди щось смажилося й варилося. Ми мали освіжитися. На нашому шляху саме трапилися павільйони з коктейлями. Від молочних до фруктових - більш оригінального чогось ми не знайшли. Обрали ягідні смаки - один коктейль з журавлиною, інший - з полуницею. Пили цю смакоту й відпочивали у лаунч-зоні. Встигли, адже коли повернулися сюди через півгодини, а місця зайняті :(



   Знову зголодніли - і знову обрали пекучу страву. Локшина з м'ясом/морепродуктами та перцем, який був настільки гострий, що мої подружки кинулися шукати воду. Своя в нас закінчилася, тому довелося купувати маленьку пляшку "Моршинської" за 30 гривень (накрутили, так накрутили). Ледве "загасили пожежу" у роті! Напевно, ця страва для гурманів. Але голодним - те, що треба...

                                   


   На кінець ми спробували ніжний чізвейк з мигдалем, а в подарунок нам дали коктейль та печиво. Продавець був дуже люб'язним, дав продегустувати маленький шматочок тортика. Ця випічка - низькокалорійна, якщо вірити брошурці, де описана методика виготовлення чізкейків та печива.
   На фестивалі зробили просто неперевершені локації для фотографування: неочікувані сучасні інтерпретації класичних картин, несподівані витвори живопису на стінках та дверях будівель, барвисті гойдалки, фантазії на тему їжі (фігури морозива, подарунка, з якого можна несподівано "вискочити").

    

    
   Фест видався класний, хоча ми були лише в перший день. 4 та 5 серпня були ще лекції про їжу та фудтревел. Сподіваюся наступного року відвідати ще раз такий фестиваль, почути лекції та скуштувати нові смаки :) Відвідуйте фудфестивалі - не пошкодуєте!

Немає коментарів:

Дописати коментар